Bygg- og havrebrød i jerngryte

grytebrød,byggbrød,brød,hjemmebakt,grovbrød,kostfiber,sunt, fiber,hjemmebakt,nystekt,duga,grovt,sunt,mettende

Ingredienser:

300 g hvetemel

100 g sammalt bygg

100 g Gullbygg lettkokte bygg- og havregryn

1 ts salt

1/4 ts tørrgjær

4 dl kaldt vann

Dag 1

Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen og la stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap. Om det står i kjøleskap kan den oppbevares i flere dager. La stå i romtemperatur 2 timer før steking.

Bygg tilsettes dag 2 like før steking, da man på denne måten ivaretar helsegevinsten av kortfibret betaglukan på best mulig måte. Tilsettes det for tidlig, vil mye av det sunne fibret bli redusert.

Dag 2

Kok bygg- og havregryn etter anvisning på pakken. Avkjøl til romtemperatur. Sett stekeovnen på 250 grader med jerngryten i ovnen. Bland i havre- og byggryn. Hell over i oppvarmet og smurt (etter oppvarming) jerngryte med lokk. Stekes på 250 med lokk i ca 1 time. Deretter uten lokk i 15/20 min. Dette brødet blir skikkelig saftig og har masse tyggemotstand.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>