Byggotto med gulrot og grønnkål

bygotto med gulrot og grønnkål

Ingredienser:

 

200 g Gullbygg Middagsbygg

30 g sellerirot, i små biter

1 gulrot, i biter

1 dl eplejuice

8 dl kraft

2 sjalottløk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

2 gode never finstrimlet grønnkål, ev spinat.

4 ss olivenolje

40 g parmesan

persille, finhakket

sitron

 

Del opp grønnsakene. Kok opp buljong og hold den varm. Skyll bygg-grynene. Rist dem lett i en tørr panne, uten at de tar farge. Tilsett olivenolje, sjalottløk, hvitløk, sellerirot og gulrot. Surr til løken er blank. Tilsett mer olje om nødvendig. Tilsett eplejuice. Når juicen er absorbert, tilsettes en øse varm buljong. La denne trekke inn. Gjenta til byggen er al dente, ca 30 minutter. Tilsett grønnkål ved siste øse med buljong. Når byggottoen har en fastere konsistens tilsettes parmesan og litt ekstra olivenolje. Smak til med sitron, persille og nykvernet pepper.

Gulrot og grønnkål kan byttes ut med dine favorittgrønnsaker. Prøv også bønner & fenikkel eller kantarell & pinjekjerner.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>