Eltefrie brød

Eltefrie brød er brød som alle kan lage, både de late og de mest ivrige bakerne. Resultatet blir fantastisk, og det med minimal innsats!

Du rører deigen sammen kvelden i forveien, og heller den over i en oppvarmet jerngryte eller brødform dagen etter.
Gryten settes inn i glovarm ovn, og etter en time har du et nydelig og saftig brød med sprø skorpe. Ettersom det sunne betaglukanet i bygg best bevares om det tilsettes rett før steking, er eltefrie brød ideelle. Denne deigen blir ganske flytende etter 12 timers heving, og bygg kan lettere røres inn i deigen.

Om du synes det blir tungvint å tilsette bygg på dag to, kan du også tilsette det sammen de andre ingrediensene.
Du får likevel et sunt og saftig resultat.

Her får du noen oppskrifter på eltefrie brød.

Du blir lett avhengig!

 

Sprøtt og saftig byggbrød med helkorn

Byggbrød med helkorn

 

Bygg- og havrebrød i jerngryte

Byggbrød i jerngryte

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *