Müslirundstykker

Muslirundstykker

Ingredienser:

6 dl kaldt vann

3 g (et lite hjørne) fersk gjær

1 ts/ 3 g salt

400 g siktet hvetemel

100 g Gullbygg lettkokte bygg- og havregryn

100 g Gullbygg middagsbygg

25 g solsikkefrø

25 g sesamfrø

25 g knuste linfrø

50 g eple i biter, uten skall

50 g tørket aprikos i biter

25 g most banan

30 g hakkede valnøtter

 

Rør sammen alle ingrediensene, bortsett fra byggen. La stå i 12 timer eller mer i kjøleskap. Rør om og la stå i romtemperatur i 2 timer. Tilsett bygg. Fordel med spiseskje i forvarmet og deretter smurt muffinsform av metall. Stekes i ca 25 minutter på 200 grader.

Bygg tilsettes like før steking, da man på denne måten ivaretar helsegevinsten av kortfibret betaglukan på best mulig måte. Tilsettes det for tidlig, vil mye av det sunne fibret bli redusert.

 

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>