PIZZA MED SPINAT OG KANTARELL

pizza, bunn, gullbygg, rask, sunn, helg, kos, mett, enkelt, kantarell, spinat, mozarella, cashew, hjemmelaget, oppskrift

Pizza med hvit saus, spinat og smørstekt kantarell. Dette er en pizza forbeholdt spesielle anledninger!

Pass på! Den hvite pizzasausen i denne oppskriften er smakfull i seg selv, og trenger nesten ikke topping. Derfor anbefaler vi at du holder litt igjen, -ikke sleng på alt som finnes. Smakene må få passe sammen, og alt må få sin plass. Frisk spinat er kjempegodt på pizza – den blir ikke soggy som du kanskje skulle tro. Når det gjelder ost kan du velge den milde mozarellaen eller en kraftig blåmuggost, alt etter hva du føler for og liker best. Cashewnøtter knuses mellom hendene og strøs over.  Og nå som det er kantarellsesong: Smørstekt kantarell forberedes for seg selv, og legges på pizzaen idet den serveres.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

 • 1 pk GULLBYGG steinovnsbakte pizzabunnergullbygg, pizzabunn, betaglukan, sunn
Hvit pizzasaus:
 • 1 (300 g) boks creme fraiche
 • 2 ss tørr hvitvin (kan droppes)
 • 1 ss olivenolje
 • 2 ss finhakket frisk timian
 • 1-2 hvitløksfedd
 • 1/2 sitron (zest), dvs finrevet skall
 • 1 ts nykvernet pepper
Topping:
 • 2-3 store håndfull frisk spinat
 • 1 (125 g) pakke fersk mozarella
 • 1 håndfull cashewnøtter (evt. rå valnøtter)
 • 2-3 håndfull kantarell (evt østerssopp eller aromasopp)
 • 1 ss meierismør

Sausen har også godt av å få hvile litt etter å ha blitt blandet, så den kan lages klart og settes kaldt: Finn frem en bolle, og hell boksen med creme fraiche over i den. Finhakk timian. Rasp hvitløksfeddene på en liten rasp, eller finhakk dem. Vask sitronen godt, og rasp av skallet (kun det gule, ikke noe hvitt). Kvern pepper over blandingen. Rør inn hvitvin og olivenolje. Bland alt godt, og sett bollen kaldt til pizzaen skal bakes ut.

pizza, bunn, gullbygg, rask, sunn, helg, kos, mett, enkelt, kantarell, spinat, mozarella, cashew, hjemmelaget, oppskriftPakk ut pizzabunnene, og legg et jevnt lag med saus over.

pizza, bunn, gullbygg, rask, sunn, helg, kos, mett, enkelt, kantarell, spinat, mozarella, cashew, hjemmelaget, oppskriftOm spinaten er ferdigskylt kan den legges rett på, om den må skylles kan det være smart å kjøre den i en salatslynge eller tørke av den før den legges på pizzaen. Det gjør ingenting om det ligger litt haug med spinat, det vil synke sammen så fort den er i ovnen.

pizza, bunn, gullbygg, rask, sunn, helg, kos, mett, enkelt, kantarell, spinat, mozarella, cashew, hjemmelaget, oppskriftBruk hendene, eller en kniv, til å knuse cashewnøttene i mindre biter. Strø disse over pizzaen.

pizza, bunn, gullbygg, rask, sunn, helg, kos, mett, enkelt, kantarell, spinat, mozarella, cashew, hjemmelaget, oppskriftHell vannet av mozarellaen, og riv den i små biter som fordeles utover pizzaen. Sett pizzaen i ovnen på høyeste varme, og la den stå til osten har smeltet og kantene er gyldne. I mellomtiden varmes en ren stekepanne opp, og kantarellen has over i tørr panne. Om du har store kantareller, kan de gjerne rives i mindre biter. Riv isåfall fra midten av hatten, sånn at du deler den fra topp til bunn. Når soppen begynner å slippe vannet i stekepannen og dette har fordampet, has det i en spiseskje smør. La kantarellen stekes i smøret på lav varme til de har blitt litt mørke og gyldne.

pizza, bunn, gullbygg, rask, sunn, helg, kos, mett, enkelt, kantarell, spinat, mozarella, cashew, hjemmelaget, oppskriftTa pizzaen ut av ovnen, og fordel kantarellen over pizzaene. Dryss gjerne litt friske timianblader også, sammen med litt ferskt pepper før servering.

Klarer du spise bare en av disse? Tips: Beregn to til matglade personer!
Anbefaling til vinglasset; en god Barolo eller Barbera.
Inspirasjon til retten er hentet hos greenbonanza.com.

Her finner du en annen variant med GULLBYGG pizzabunn; Favorittpizza på 10 minutter?

Les mer om matbygg i kostholdet her >>>

Steinovnsbakte pizzabunner og andre produkter i Coop GULLBYGG-serien, basert på DUGA byggkorn, får du kjøpt i alle landets Coop-butikker.

Gullbygg, duga, middagsbygg, betaglukan, kolestrol, kostfiber

Duga Gullbygg-produkter selges i Coop-butikker over hele landet.

 

 

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *