RASKE MELLOMMÅLTIDER FOR TRAVLE DAGER

bygg, byggryn, byggkorn, helkorn, polert, sunt, fiber, fiberrikt, betaglukan, kostfiber, mett, mettende, lunsj, kvelds, duga, korn, sunt, kortreist, norsk, dyrket, barley, kolesterol, blodsukker, wok
Vi er stort sett alle kjent med en til tider hektisk hverdag. Her kommer tre kjappe lunch/mellommåltider som er enkle å tilberede og laget på under 30 minutter.

GRØNNSAKS WOK MED BYGG:

Du trenger:

  • 4 porsjoner kokt middagsbygg
  • 2 gulrøtter
  • 2 stangselleri
  • 1 pose sukkererter
  • 4 vårløk
  • 1 rød og 1 grønn paprika
  • ½ grønn squash
  • 8 stk. champignon
  • 1 boks erter
  • 1 boks mais
  • 1 boks vann kastanjer
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 cm frisk revet ingefær
  • Soyasaus
  • Cashew nøtter og frisk koriander
  • Olje til woken

 

Kok middagsbygget etter anvisning på pakken.

Mens bygget koker vasker og kutter man grønnsakene. Begynn med de hardeste grønnsakene i woken (gulrøttene, sukkerertene og stangsellerien).

Fres resten av grønnsakene i gryta til de er litt mykere men fortsatt crispi. Press over hvitløk og riv den friske ingefæren over. Ha i middagsbygget og smak til med soyasaus, salt og pepper.

Dryss over cashew nøtter og frisk koriander før servering.

 

 

TABBOULEH

TABBOULEH_Mindre

Denne retten kommer opprinnelig fra Arabia, og inneholder enten bulgur eller couscous, men her kommer en variant med bygg gryn. Den er god som en liten lunch, eller som tilbehør ved siden av middagen.

 

Du trenger:

  • 2 porsjoner kokt middags bygg
  • 1 terning grønnsaks buljong
  • 3 tomater
  • ½ agurk
  • 5 vårløk
  • 1 neve bladpersille
  • ½ neve frisk mynte
  • Saften av ½ sitron
  • God olivenolje
  • Nykvernet pepper og litt havsalt

 

Kok middagsbygget med buljongen etter anvisning på pakken. Mens bygget koker vasker og renser man grønnsakene.

Ta ut frøene av tomatene og kutt dem i små terninger sammen med vårløk og agurk.

Hakk bladpersille og mynte og bland med grønnsakene. Tilsett bygget og press over sitron.

Smak til med salt og pepper. Før servering heller du over noen dråper av din fineste olivenolje.

 

Tips: Denne salaten kan godt lages noen timer i forveien. Koker man bygget på forhånd sparer man enda mer tid.

 

God lunsj!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *