SESONGENS GRATINERTE ROTGRØNNSAKER

byggkorn, betaglukan, duga, gullbygg
Her kan du variere hva du vil bruke av råvarer. Vi har valgt kortreiste grønnsaker kjøpt inn på det nærmeste gårds utsalget fra våre lokale bønder.

Dette brukte vi:

  • 2 gulrøtter
  • 2 små rødbeter
  • 2 hvite gulrøtter
  • ½ selleri rot
  • 1 rød løk
  • 12 små rosenkål
  • ½ romanesko (evt.brokkoli)
  • 150 g kokte middagsbygg
  • 1 boks kokte blandede bønner

 Krydderforslag:

  • Salt og pepper
  • Timian
  • Løkpulver og hvitløk
  • Persille
  • Paprika
  • Cayennepepper
  • Ost til gratineringen

Slik gjorde vi:

Alle grønnsakene skrelles, renses og kuttes opp i små biter.

Grønnsakene freses i pannen med litt olje. Begynn med de hardeste grønnsakene som trenger litt lengre tid på å mørne.

Tilsett det du ønsker av krydder.

På slutten har du i middagsbygget og bønnene.

Når grønnsakene er halvmyke, «al dente», er de klare for å has over i den ildfaste formen.

Dryss over revet ost og gratiner grønnsakene i ovnen i 180oC i ca. 15 min.

Serveres med nystekte hvitløksbagetter.

MIDDAGSBYGG og andre produkter i Coop GULLBYGG-serien, basert på DUGA byggkorn, får du kjøpt i alle landets Coop-butikker.

Gullbygg, duga, middagsbygg, betaglukan, kolestrol, kostfiber

Duga Gullbygg-produkter selges i Coop-butikker over hele landet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>